Next Energy ⚡ tarieven, ervaringen en voordelen (Mei 2024) (2024)

Score 8.0

Prijs9/10
Klantenservice 9/10
Innovatie 7/10
App7/10
Klanten reviews8/10

NextEnergy is een van de jongste energiebedrijven in Nederland en biedt alleen dynamische energiecontracten aan. Je betaald alleen een maandelijks bedrag voor de dienstverlening van het bedrijf, plus een opslag op basis van je verbruik.

De focus van NextEnergy ligt op het slim inzetten van energie. Klanten stimuleren om energie te gebruiken op momenten dat er veel energie is. Deze aanpak niet alleen goed voor de portemonnee van de consument, maar vermindert ook de belasting op het milieu.

De start van het bedrijf was moeizaam, maar alle kinderziektes zijn er uit. Met lage kosten kan NextEnergy scherpe tarieven aan haar klanten bieden.

Onze NextEnergy beoordeling

Prijs 9/10

Als we kijken naar de prijzen van NextEnergy dan scoort deze aanbieder van dynamische energie, een 9 (maximaal is 10).

NextEnergy is een klein en flexibel technologisch bedrijf. Door een efficiënte manier van werken met veel geautomatiseerde processen kan het kosten laag houden. Dat zie je terug in de maandelijkse kosten én opslagen per kWh die aan klanten worden doorberekend.

Die zijn namelijk zeer zeer concurrerend en soms zelfs de meest voordelige van de markt.

De actuele kosten zijn:
👉 Maandelijkse vaste kosten: €4.95 (inclusief btw)
👉 Opslag per kWh: €0.0198 (inclusief btw)

Klantenservice 9/10

De klantenservice van NextEnergy is te bereiken via het emailadres klantenservice@nextenergy.nl of telefonisch via 030-2035800. De klantenservice is te bereiken van: zo spoedig mogelijk

De klantenservice word door vele mensen in online reviews geroemd. Een goede bereikbaarheid met een hoge bereidwilligheid om (potentiële) klanten te helpen schept een positief beeld over NextEnergy.

Innovatie 7/10

NextEnergy zet in op innovatie. Door helemaal vanuit niks haar website en apps te bouwen heeft het kunnen leren van andere bedrijven wat niet of juist wél moest gebeuren.

Dat alles maakt dat NextEnergy het spreekwoord ‘schrijver blijf bij je leest’ snapt en niks doet wat niet hoeft. Duidelijke communicatie door onder andere een goed werkende app (voor Android en iOS) maakt het cirkeltje rond.

Natuurlijk zijn er integraties mogelijk met meer laadpalen, zonnepanelen en elektrische auto's maar ik ben er helemaal van overtuigd dat het team van NextEnergy daar reeds mee bezig is.

Rome is immers ook niet in 1 dag gebouwd.

App 7/10

De app van NextEnergy blinkt volgens velen uit in simpelheid. Het doet wat het moet doen zonder al te veel uitleg. Het werkt wanneer het moet werken: altijd. De app is beschikbaar voor iOS en Android gebruikers en daarmee breed beschikbaar.

Klanten reviews 8/10

We hebben ervaringen van NextEnergy verzameld van verschillende review websites, waarbij we in totaal 1653 unieke beoordelingen hebben gevonden. Deze ervaringen leveren een gemiddelde score op van 7.50.

Het is belangrijk om te benadrukken dat we de authenticiteit van deze ervaringen niet hebben kunnen verifiëren. Daarom moeten ze worden beschouwd als een indicatie, niet als een volledige weergave van de werkelijkheid.

NextEnergy staat er goed op bij klanten. De hulp die de klantenservice geeft bij overstappende klanten scoort goed. Evenals de bereikbaarheid van de klantenservice en duidelijke communicatie.

De app blinkt uit in eenvoud maar mist externe integraties met bijvoorbeeld omvormers en elektrische auto's. Ook het monitoren van verschillende huizen/panden is niet mogelijk.

Natuurlijk zijn er online minder positieve reviews te vinden, die zijn er altijd. NextEnergy is actief als het gaat om het eerlijk reageren op minder positieve reviews.

NextEnergy ervaringen van betrouwbare review websites

Review platform Score Beoordeling
Google Business Score van 8.40
Op basis van 560 ervaringen.

Op basis van 560 ervaringen.
Energievergelijk.nl Score van 7.00
Op basis van 1068 ervaringen.

Op basis van 1068 ervaringen.
Consumentenbond.nl Score van 9.00
Op basis van 25 ervaringen.

Op basis van 25 ervaringen.

Bovenstaande gegevens zijn 5 uur geleden voor het laatst geupdate.

Ervaringen over de app van NextEnergy

App platform Score Beoordeling
App voor Iphone Score van 8.40
Op basis van 47 ervaringen.

Op basis van 47 ervaringen.

Bovenstaande gegevens zijn 5 uur geleden voor het laatst geupdate.

App functionaliteiten

Hoe meer inzicht je direct bij de hand hebt, hoe beter. Met een complete app kan je snel inspelen op veranderingen en daarmee je gedrag veranderen. De grootste winst als het gaat om energie besparen en duurzaam leven.

Live uurprijzen

Live verbruik

Zonnepanelen te koppelen

Thermostaat te koppelen

Elektrische auto te koppelen

Laadpaal te koppelen

Warmtepomp te koppelen

Thuisbatterij te koppelen

P1 meter te koppelen

Slimme push notificaties

Facturen inzien

Meerdere huizen beheren

Veelgestelde vragen

Livechat

Ja, aanwezig!

Ja, aanwezig!

Ja, aanwezig!

Helaas niet mogelijk.

Ja, aanwezig!

Helaas niet mogelijk.

Helaas niet mogelijk.

Helaas niet mogelijk.

Ja, aanwezig!

Helaas niet mogelijk.

Ja, aanwezig!

Helaas niet mogelijk.

Helaas niet mogelijk.

Helaas niet mogelijk.

De missie van NextEnergy

NextEnergy voor een strategie die niet alleen economisch duurzaam is, maar ook ecologisch verantwoord. Dit in tegenstelling tot veel traditionele energiebedrijven.

Het bedrijf streeft een efficiënte bedrijfsvoering na. Grote marketingcampagnes en grote kantoren zijn niet nodig. Het kiest voor een kleine en flexibele organisatie die inzet op technische innovatie.

Dit maakt het mogelijk om apparaten als zonnepanelen en thuisbatterijen op de meest gunstige momenten van de dag in- of uit te schakelen.

NextEnergy onderscheidt zich door de technische expertise centraal te stellen in haar dienstverlening. Het streeft iedere dag naar verbetering van systemen en processen.

Door klanten bewust te maken van de mogelijkheden om slim met energie om te gaan kan NextEnergy een leidende rol te spelen in de noodzakelijke veranderingen die nodig zijn op de Nederlandse energiemarkt.

Next Energy ⚡ tarieven, ervaringen en voordelen (Mei 2024) (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rev. Porsche Oberbrunner

Last Updated:

Views: 5515

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rev. Porsche Oberbrunner

Birthday: 1994-06-25

Address: Suite 153 582 Lubowitz Walks, Port Alfredoborough, IN 72879-2838

Phone: +128413562823324

Job: IT Strategist

Hobby: Video gaming, Basketball, Web surfing, Book restoration, Jogging, Shooting, Fishing

Introduction: My name is Rev. Porsche Oberbrunner, I am a zany, graceful, talented, witty, determined, shiny, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.