112-nieuws 21 mei: Verkeerschaos na ongelukken op A6 en A7, snelwegen urenlang dicht (2024)

22:35

Afsluitdijk weer open voor verkeer

De Afsluitdijk is weer open voor verkeer. Dat meldt de politie. Verkeer kan weer van Friesland richting Noord-Holland rijden. De weg was ruim drie uren lang dicht in verband met een ongeluk met een vrachtwagen.

21:58

Politie: Afsluitdijk snel weer open voor verkeer

De Afsluitdijk gaat snel weer open voor verkeer. Dat meldt de politie. "De berging van de voertuigen is afgerond, het wegdek wordt schoongemaakt en de A7 is snel weer open voor verkeer."

21:21

Rijkswaterstaat: Afsluitdijk mogelijk 22.00 uur weer open

Rijkswaterstaat verwacht dat de Afsluitdijk rond 22.00 uur weer helemaal open is. In de richting van Noord-Holland is de weg dicht na een ongeluk met een vrachtwagen.

Verkeer dat achter het ongeluk stond, kan er intussen langs rijden. Waarschijnlijk duurt het nog ruim een halfuur voordat de weg weer volledig vrijgegeven kan worden. Dat meldt Rijkswaterstaat.

20:32

Vier personen gewond na ongeluk op Afsluitdijk, een persoon aangehouden

112-nieuws 21 mei: Verkeerschaos na ongelukken op A6 en A7, snelwegen urenlang dicht (1)

Volgens een woordvoerder van de politie zijn er vier personen gewond geraakt bij het ongeluk. Eén persoon is aangehouden.

Dat wil echter niet zeggen dat er sprake is van opzet, benadrukt de politie. "Bij een ongeval met zwaar lichamelijk letsel kan iemand worden aangehouden. Dat geeft ook bepaalde rechten, zoals een advocaat."

Over de toestand van de vier slachtoffers valt niets te zeggen. Twee mensen die in de auto zaten, zijn er door de brandweer uitgehaald. Dat meldt een fotograaf die ter plaatse is bij het ongeluk.

20:16

Afsluitdijk richting Noord-Holland komende uren dicht na ongeluk met vrachtwagen

De Afsluitdijk is de komende uren dicht in de richting van Noord-Holland, na een ongeluk met een vrachtwagen. Dat meldt Rijkswaterstaat.

LEES OOK Vier gewonden bij ongeluk op Afsluitdijk, één persoon aangehouden

19:20

A6 weer open voor verkeer

De A6 bij Scharsterbrug is weer open voor verkeer. Dat meldt Rijkswaterstaat. Volgens een woordvoerder was de weg eigenlijk een uur geleden alweer open, maar 'door enorme drukte hier' is Rijkswaterstaat vergeten om die informatie door te geven. Dat gebeurde pas na een telefoontje van Omrop Fryslân.

Regen- en onweersbuien zorgden in de rest van het land voor grote drukte op de weg. Volgens de ANWB was het vandaag de drukte avondspits van het jaar, met meer dan 1150 kilometer file rond 17:30 uur.

16:55

Verkeer richting Heerenveen rijdt weer

Ruim twee uur na het ongeluk is de A6 richting Lemmer nog steeds dicht. Er staat nog altijd een lange file op de A6 en de A7 bij Joure.

In de andere richting rijdt het verkeer wel weer als normaal.

16:21

Politie: motorrijder gewond bij ongeluk Scharsterbrug

112-nieuws 21 mei: Verkeerschaos na ongelukken op A6 en A7, snelwegen urenlang dicht (3)

De motorrijder die betrokken was bij het ongeluk op de A6 is gewond geraakt. Dat meldt de politie. Het is onduidelijk hoe ernstig de verwondingen zijn.

Voor zover nu duidelijk is, zijn er verder geen mensen gewond geraakt bij het ongeluk, zegt de politie.

De weg richting Lemmer is nu nog dicht in verband met politieonderzoek. Een woordvoerder van de politie kan niet zeggen hoelang dat onderzoek nog duurt.

16:09

A6 richting Heerenveen weer open

De A6 van Lemmer naar Heerenveen is weer open, meldt Rijkswaterstaat. Het verkeer zou volgens een woordvoerder langzaamaan weer op gang moeten komen.

Richting Emmeloord is de weg nog steeds dicht. De woordvoerder weet niet hoelang dat nog duurt.

16:07

Drukte op meerdere wegen

112-nieuws 21 mei: Verkeerschaos na ongelukken op A6 en A7, snelwegen urenlang dicht (4)

Volgens Rijkswaterstaat staat er momenteel een file van meer dan drie kilometer richting Emmeloord en richting Joure. Ook op de A7 richting Heerenveen staat het stil bij Joure.

Op de kleinere wegen in plaatsen als Joure, Scharsterbrug en Sint Nicolaasga is het eveneens erg druk.

15:48

Rijkswaterstaat: meerdere auto's betrokken bij ongeluk

112-nieuws 21 mei: Verkeerschaos na ongelukken op A6 en A7, snelwegen urenlang dicht (5)

Rijkswaterstaat meldt nu dat er naast een busje en een motor nog een andere auto betrokken is bij het ongeluk. Meer informatie wil Rijkswaterstaat niet geven, omdat de politie nog onderzoek doet.

Het is niet duidelijk hoelang het duurt voordat de weg weer open gaat voor het verkeer.

15:45

'Ongeluk met motorrijder'

112-nieuws 21 mei: Verkeerschaos na ongelukken op A6 en A7, snelwegen urenlang dicht (6)

De A6 is volledig dicht. Volgens een fotograaf die bij de brug is, zou er een ongeluk zijn geweest waar een busje een motorrijder bij betrokken zijn. Het busje zou tegen de slagboom van de brug zijn gereden, en de brug zou daardoor niet meer dicht kunnen.

De motorrijder raakte gewond, volgens de fotograaf. Woordvoerders van de politie of Rijkswaterstaat kunnen dat nog niet bevestigen.

Een monteur is bij de brug om de storing te verhelpen.

15:31

Ook problemen met brug

15:11

Veel vertraging door ongeluk

Het ongeluk bij Scharsterbrug veroorzaakt veel vertraging op de A6 en de A7.

15:06

Ongeluk op A6 bij Scharsterbrug

Een ongeluk op de A6 zorgt voor vertraging ter hoogte van Scharsterbrug. Het is nog niet duidelijk wat er precies aan de hand is.

Ruim een week geleden was er ook een ongeluk op diezelfde plaats. Daarbij zijn twee mensen zwaargewond geraakt,.

14:21

Auto krijgt een tik van een tractor met haspel in Leeuwarden

112-nieuws 21 mei: Verkeerschaos na ongelukken op A6 en A7, snelwegen urenlang dicht (7)

Op de Valeriusstraat in Leeuwarden is een tractor met de haspel van een slang achter op een auto gebotst. Het ongeluk gebeurde net voor de verkeerslichten. Het autoruit is geknapt en er zit een flinke duik in de auto.

De politie heeft één rijstrook afgesloten voor het andere verkeer, waardoor het ongeluk wat hinder oplevert. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.

13:39

Strenger toezicht op Bolswarder sportvelden

112-nieuws 21 mei: Verkeerschaos na ongelukken op A6 en A7, snelwegen urenlang dicht (8)

Politie en handhaving houden vanaf vandaag strenger toezicht op de voetbalvelden van SC Bolsward op sportpark Het Bolwerk. Dat is besloten in overleg met gemeente Súdwest-Fryslân en de voetbalclub.

De regels worden strenger in verband met verschillende vernielingen, brandstichtingen, alcohol- en drugsgebruik en andere ongeregeldheden, laat de politie weten.

Tot vandaag kregen mensen een waarschuwing als ze op verboden gebied kwamen, maar voortaan wordt er meteen een bekeuring geschreven. Wie aan het sporten is of gewoon een balletje trapt, wordt niet bekeurd. Maar zonder doel rondhangen op de tribunes of de dug-outs mag niet meer.

11:26

Ingebroken bij Leeuwarder sportschool

De politie van Leeuwarden zoekt getuigen van een inbraak bij een sportschool aan de Oostergrachtswal. Op pinkstermaandag is daar 's ochtends rond 06.20 uur ingebroken. De politie heeft niet bekend gemaakt of er ook iets is meegenomen.

Wie meer weet of wie camerabeelden heeft van een verdachte situatie, wordt gevraagd om contact op te nemen met de politie.

10:30

Drie auto's gebotst op Troelstraweg in Leeuwarden

112-nieuws 21 mei: Verkeerschaos na ongelukken op A6 en A7, snelwegen urenlang dicht (9)

Op de Mr. P.J. Troelstraweg in Leeuwarden heeft een ongeluk plaatsgevonden. Door nog onbekende oorzaak zijn drie auto's met elkaar in botsing gekomen. De inzittenden hebben een medische check van ambulancepersoneel gehad, maar er was niemand gewond geraakt.

Een kind dat in een auto zat, heeft een knuffelbeer gekregen tegen de schrik. De drie auto's raakten beschadigd en moesten door een berger worden weggehaald. Het andere verkeer kon over een fietspad langs het ongeluk.

10:25

Goedemorgen

Welkom bij het 112-liveblog van vandaag. Hier vind je een overzicht van onder andere ongelukken, branden en verkeersinformatie in onze provincie.

Het 112-nieuws van gisteren vind je hier terug.

112-nieuws 21 mei: Verkeerschaos na ongelukken op A6 en A7, snelwegen urenlang dicht (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tuan Roob DDS

Last Updated:

Views: 6013

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tuan Roob DDS

Birthday: 1999-11-20

Address: Suite 592 642 Pfannerstill Island, South Keila, LA 74970-3076

Phone: +9617721773649

Job: Marketing Producer

Hobby: Skydiving, Flag Football, Knitting, Running, Lego building, Hunting, Juggling

Introduction: My name is Tuan Roob DDS, I am a friendly, good, energetic, faithful, fantastic, gentle, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.